Jansen Steur wil bescherming tegen ex-patiŽnten

De omstreden arts Ernst Jansen Steur wil beschermd worden tegen mogelijk emotionele reacties van ex-patiënten bij de behandeling van klachten bij het Medisch Tuchtcollege in Zwolle. Als aan zijn voorwaarden wordt voldaan, wil Jansen Steur naar de behandeling komen, heeft zijn advocaat gezegd tegen RTV Oost.

De advocaat is naar eigen zeggen momenteel in gesprek met het tuchtcollege over de voorwaarden. Bij het tuchtcollege in Zwolle zijn in november drie zittingsdagen gepland voor de zaak rond de ex-neuroloog. Na de tuchtzaak volgt de strafzaak bij de rechtbank in Almelo.

Jansen Steur wordt in Nederland vervolgd omdat hij in het Medisch Spectrum Twente jarenlang opzettelijk verkeerde diagnoses van ziektes als alzheimer en parkinson zou hebben gesteld. Ook werden mogelijk onnodig hersenoperaties uitgevoerd als gevolg van zijn diagnoses. Door zijn praktijken zou minstens een patiënt zijn overleden en de gezondheid van een aantal anderen zijn benadeeld. Jansen Steur werd in 2003 ontslagen vanwege een medicijnverslaving.