Toivonen overweegt contractverlenging bij PSV

Ola Toivonen sluit niet uit dat hij zijn aflopende contract bij PSV alsnog verlengt. Dat vertelde de Zweed aan Voetbal International. Toivonen slaagde er tijdens de transferperiode niet in een nieuwe club te vinden en loopt daarom het risico dat hij de rest van het seizoen zijn wedstrijden bij Jong PSV moet afwerken.

PSV en Toivonen gaan binnenkort met elkaar om de tafel zitten. "Wat mij betreft is alles open. Ik ben benieuwd naar de plannen van PSV", zegt de middenvelder, die bedankte voor een transfer naar Norwich City. "Ik moet nu ook andere ideeën serieus nemen. Verlengen ook, als PSV dat tenminste nog wil. Ik heb het in principe goed in Nederland."

Mocht Toivonen zijn contract niet verlengen, kan hij aan het eind van het seizoen transfervrij vertrekken uit Eindhoven. PSV wil dat koste wat het kost voorkomen en dreigde daarom eerder al de speler definitief te verbannen naar Jong PSV.

Toivonen weet dat een seizoen in de Jupiler League zijn kansen op een plaats in de Zweedse WK-selectie niet groter maken. "Als we ons plaatsen voor het WK, wil ik natuurlijk mee. Om kans te maken op een selectie moet ik spelen, dat besef ik goed."