Schema Nederlandse IJshockeybeker bekend

De Nederlandse IJshockeybond heeft vandaag het schema voor de beker gepubliceerd, dat net als vorig seizoen via loting vooraf is vastgesteld. Hieruit blijkt dat er geen herhaling mogelijk is van de afgelopen bekerfinale tussen Tilburg en Eindhoven.

Beide teams ontmoeten elkaar al in de kwartfinale. Den Haag en Geleen komen elkaar ook al in de kwartfinale tegen. De andere twee kwartfinales bestaan uit Herentals tegen de winnaar van het duel in de eerste ronde tussen Dordrecht en een team uit de Eerste Divisie en uit Heerenveen tegen de winnaar van een eerste rondeduel tussen twee teams uit de Eerste Divisie. De beste drie teams uit de Eerste Divisie plaatsen zich voor deze eerste ronde.

De eerste ronde, die in best-of-two wordt gespeeld, vindt plaats in het weekeinde van 22 november. De kwartfinales worden vervolgens in een best-of-three gespeeld tussen 29 november en 4 december. De halve finales, wederom best-of-three, staan vervolgens voor de periode tussen 6 december en 11 december op het programma. De finale wordt gespeeld op 15 januari.