Mosley: "F1 doet te weinig om kosten te besparen"

Voormalig FIA-president Max Mosley heeft naar zijn opvolger Jean Todt uitgehaald. Volgens de Brit wordt er in de Formule 1 te weinig gedaan om de kosten terug te dringen. De FIA had hier volgens hem in de afgelopen jaren veel meer aan moeten doen.

Mosley zwaaide tussen 1993 en 2009 de scepter bij de FIA en in zijn periode is de sport veel veiliger geworden. In de laatste jaren legde de Brit zich toe op het besparen van kosten. Tegenover Die Welt meldt hij dat hij gehoopt had dat Todt hier mee door zou gaan, zeker omdat nu veel renstallen in de financiële problemen zitten en failliet dreigen te gaan.

"De sport stevende hier al jarenlang op af. Aangezien er niet werd ingegrepen om de kosten terug te brengen, was het onvermijdelijk dat het zover zou komen. De teams hebben officieel weliswaar een akkoord gesloten om de kosten aan banden te leggen (de Resource Restriction Agreement, red.) maar dat is eigenlijk niet meer dan een lege huls. De RRA klinkt vooral mooi, want het zet geen zoden aan de dijk. Wat ook niet geholpen heeft, is het feit dat mijn opvolger Jean Todt geen fan is van kostenbesparing en de FIA zich daar zodoende niet meer om bekommert, waardoor de Formule 1 nu een groot probleem heeft."

Mosley wil dan ook dat er weer meer maatregelen getroffen worden om kosten te besparen. De Brit denkt weer aan de budgetlimiet zoals hij die in het verleden al eens voorgesteld heeft. Dit zou volgens hem de sport weinig aantasten en alleen eerlijker maken. Het de teams simpelweg meer prijzengeld geven gaat in ieder geval niet werken, omdat ze dan de uitgaven op gaan schroeven en er verder niets verandert.