Lukaku, Barry en McCarthy naar Everton

Everton heeft maandag drukke tijden beleefd. Naast  het verkopen van Marouane Fellaini aan Manchester United was de club uit Liverpool bezig met nog drie transfers. Gareth Barry en James McCarthy versterken de gelederen, Victor Anichebe vertrekt en Romelu Lukaku wordt gehuurd van Chelsea en. Alle transfers werden vlak voor de transferdeadline afgerond.

Met McCarthy haalt Everton-manager Roberto Martinez een speler binnen die hij al kent. De 22-jarige Ierse middenvelder komt voor ruim vijftien miljoen euro over van Wigan Athletic, de vorige club van de Spanjaard. De 32-jarige Barry, ook een middenvelder, wordt overgenomen van Manchester City.

Aanvaller Victor Anichebe verliet Everton. De 25-jarige Nigeriaan mocht voor een transfersom die op kan lopen tot ruim zeven miljoen euro naar West Bromwich Albion vertrekken. Die club had even daarvoor naast de diensten van Lukaku gegrepen. De Belg van Chelsea werd door Everton gehuurd.

West Brom had eerder maandag al Stéphane Sessegnon aangetrokken. De 29-jarige aanvallende middenvelder uit Benin kostte West Brom meer dan het ooit voor een speler betaalde. Hoeveel dat precies is, hield de hekkensluiter in de Premier League echter voor zich.