[Bundesliga] Stuttgart verrast Hoffenheim met zesklapper

VfB Stuttgart pakte geen enkel punt in de eerste drie competitieduels, maar met een knallende 6-2 zege op Hoffenheim kwam daar zondagmiddag verandering in. Vedad Ibisevic was met drie doelpunten de man van de wedstrijd. Hij maakte het tweede, vierde en zesde doelpunt.

Namens Hoffenheim deed Kevin Volland na 26 minuten iets terug (2-1). Amper twee minuten later tekende Alexandru Maxim voor de 3-1 ruststand. Door goals van Ibisevic en opnieuw Maxim liep Stuttgart binnen twintig minuten na de pauze uit naar een 6-1 overwinning. Drie minuten voor tijd maakte Roberto Firmino de score voor de bezoekers iets dragelijker: 6-2. De eerste competitiezege voor Stuttgart was daarmee een feit.

Met drie punten bezet Stuttgart nu de veertiende plek in de Bundesliga. Hoffenheim blijft op vijf punten staan en is nu de nummer elf op de ranglijst.