Curry woedend over nepshow met Christina

Adam Curry heeft geen goed woord over voor het nieuwe SBS-programma waarin bekende Nederlanders in de maling zijn genomen. Zijn dochter Christina deed mee aan het programma Jungle Vips, maar even later bleek dat hun leven in Afrika bij een inheemse stam in scène was gezet.

"Ineens begon de stam Nederlands te praten en deden ze hun kleren aan", zei Adam Curry in zijn podcastshow No Agenda. "Het waren allemaal acteurs, alles was nep. Ze is er kapot van. Net als ik."

Volgens Curry worden de deelnemers in het programma belachelijk gemaakt en hij vermoedt dat ze door de programmamakers worden uitgelachen. Zo schilderde Christina haar borsten en rende ze rond, omdat ze dacht dat dat het gebruik van de vrouwen van de stam was. "Ze was er kapot van. Ze zei: ik heb uren gehuild."

Adam is boos op producent Reinout Oerlemans. "Dat ettertje, als ik hem tegenkom sla ik hem", aldus Curry. "Hij is een lul."

Een woordvoerder van SBS laat weten middels een reactie van Christina's manager en moeder Patricia Paay te hebben vernomen dat Adam 'waarschijnlijk wat emotioneel heeft gereageerd'. "Andere bekende Nederlanders waren enthousiast", aldus de woordvoerder. "Het wordt een sympathiek programma."

Ook onder anderen Sylvia Geersen en Mariska van Kolck zijn onder de negen bekende Nederlanders die bij een inheemse stam in Namibië dachten te logeren. Het programma, dat de titel Welkom bij de Kamara's heeft gekregen, wordt vanaf 26 oktober uitgezonden.