Kaakslag Holleeder in aanklacht Dick V.

De klap die Willem Holleeder vorig jaar een gebroken kaak opleverde, is opgenomen in de aanklacht tegen de Beverwijkse sportschoolhouder Dick V. Dat bevestigt V.'s advocaat, Nico Meijering, meldt RTV Noord-Holland zondag. De kaakslag zou volgens Meijering pas onlangs aan de aanklacht zijn toegevoegd.

De 48-jarige Dick V. staat maandag samen met zijn 44-jarige medeverdachte Danny K. uit Hilversum in een zogeheten pro forma-zaak terecht voor onder meer afpersing. In mei van dit jaar werd het tweetal samen met acht anderen, onder wie Holleeder en Angela van H., de ex-vrouw van Patrick Kluivert, aangehouden.

K., V. en Holleeder zouden deel uitmaken van een zogenoemd Hollands netwerk, dat zich bezighield met afpersing, drugshandel, vuurwapenbezit, het witwassen van crimineel geld en zware mishandeling. Holleeder staat maandag nog niet terecht.

Holleeder en Dick V. kregen in oktober vorig jaar ruzie op een terras in Amsterdam-Zuid. Holleeder meldde kort daarop in zijn column in Nieuwe Revu dat de ruzie weer was bijgelegd. Hij zou destijds geen aangifte hebben gedaan.

Nieuwsuur meldde zaterdag dat Holleeder, Danny K. en Dick V. jarenlang in openbare ruimten zijn afgeluisterd. Waarschijnlijk werden daarbij op afstand inschakelbare microfoons gebruikt.