FOK!filmtip van de dag: Entre les Murs (2008)

Elke dag zijn er wel meerdere films op de televisie te zien. Maar welke film moet er nou echt worden gezien? FOK!film geeft elke dag een overzicht van de beste films. Valt er vandaag nog wat te zien? Je leest het op FOK!

De Franse cinema wordt voor sommigen misschien gezien als een ondergeschoven kindje, of een plek waar alleen arthouse vandaan komt. Niets is minder waar, want als je kijkt naar films als Intouchables en À Bout de Soufflé dan mag je toch niet ontkennen dat ze geen gevoelige snaar wisten te raken bij je. Vanavond laat Canvas een ietwat controversiëlere film zien uit Frankrijk. Om 20:45 uur kun je kijken naar Entre Les Murs.


Francois is een leraar op de middelbare school met een unieke en verfrissende manier van lesgeven. De zomervakantie zit erop als hij met zijn collega-leraren het komende studiejaar overlegt. Een middelbare school in een probleemwijk brengt logischerwijs probleemkinderen met zich mee. Francois wordt op de proef gesteld door het gespuis en moet zijn leerwijze gaan overzien.

Ook meehelpen aan de FOK!filmtip? Meld je aan als redacteur nieuws voor FOK!film. Stuur een bericht met motivatie naar film@fok.nl!