Benoeming burgemeester Roermond uitgesteld

In Roermond wordt voorlopig geen nieuwe burgemeester benoemd. Waarnemend burgemeester Peter Cammaert (CDA) blijft tot eind volgend jaar aan, meldt de provincie Limburg vrijdag. De burgemeesterspositie is 'besmet' na ophef over mogelijk gesjoemel rond de kandidatuur van VVD'er Ricardo Offermanns.

Commissaris van de Koning in Limburg Theo Bovens (CDA) heeft in overleg met de vertrouwenscommissie van de gemeenteraad in Roermond besloten de procedure van benoeming voor een nieuwe burgemeester pas na de gemeenteraadsverkiezingen volgend jaar te hervatten. Bovens heeft minister van Binnenlandse Zaken Ronald Plasterk (PvdA) op de hoogte gesteld van het uitstel. Die heeft met het advies ingestemd.

Cammaert volgde begin dit jaar de vorige waarnemend burgemeester Henk van Beers (CDA) op. Van Beers zou in januari van dit jaar het stokje eigenlijk overgeven aan VVD'er Offermanns, maar die trok zich terug als kandidaat toen bekend werd dat hij voor het burgemeesterschap mogelijk informatie zou hebben gekregen van de gevallen Roermondse VVD-wethouder Jos van Rey.

Offermanns staat over anderhalve week terecht voor ambtelijke corruptie. Vanwege de kwestie stapte de VVD eind oktober vorig jaar uit het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Roermond.