[EL] Uitslag AZ - Atromitos

AZ heeft zich vrijdagochtend ternauwernood geplaatst voor de groepsfase van de Europa League ten koste van het Griekse Atromitos. In Alkmaar werd het uiteindelijk 0-2 voor de gasten, nadat de wedstrijd donderdag vanwege brand was stilgelegd in de 59e minuut. Het stond toen 0-1.

In Griekenland wist AZ met 1-3 te winnen, waardoor de ploeg van Gertjan Verbeek op basis van uitdoelpunten geplaatst is voor de groepsfase van de Europa League. De ploeg van trainer Gertjan Verbeek maakte het zichzelf nog behoorlijk lastig in het restant van de gestaakte wedstrijd. Een kwartier voor tijd wist Thanasis Karagounis te scoren. Het ging nog bijna mis voor de thuisploeg. Atromitos werd geen strobreed in de weg gelegd en kreeg de ene na de andere kans, maar de bal ging er op miraculeuze wijze niet meer in.

AZ zal straks in de koker zitten voor de loting in de groepsfase van de Europa League. AZ is net zoals PSV groepshoofd en zit dus in pot één. Clubs die beide ploegen ontlopen zijn onder andere Valencia, Olympique Lyon, Tottenham Hotspur, Dinamo Kiev, FC Sevilla, Lazio Roma en Fiorentina.