[EL] Uitslag Feyenoord - Kuban Krasnodar

Feyenoord heeft ook de tweede wedstrijd in de laatste voorronde van de Europa League verloren. Kuban Krasnodar was donderdag in De Kuip met 2-1 sterk, nadat de Russische club in eigen huis al met 1-0 had gewonnen. Graziano Pellè zette Feyenoord nog op voorsprong, maar Ivelin Popov en Gheorghe Bucur zorgden voor een Rotterdamse nederlaag.

Feyenoord heeft ondanks het verlies nog een kleine kans op deelname aan het hoofdtoernooi. Omdat Fenerbahçe wegens een matchfixingzaak geen Europees voetbal mag spelen, wordt hun plek vrijdag verloot onder de in de laatste voorronde uitgeschakelde ploegen. Feyenoord heeft een kans van ruim drie procent.

De Rotterdammers leken tegen Krasnodar na slechts drie minuten op een droomstart af te stevenen. Samuel Armenteros werd neergelegd in het strafschopgebied, maar Pellè wist de daaropvolgende penalty niet te benutten. De Italiaan was luttele minuten later wel succesvol. Na een mooie aanval tikte hij de bal in het doel: 1-0.

Kuban trok de stand via Popov iets meer dan tien minuten later weer gelijk. Feyenoord moest vervolgens tweemaal scoren om door te dringen tot de groepsfase. Via Pellè en Lex Immers kwam de ploeg in de buurt van de 2-1, maar het net werd niet gevonden.

De Russen deelden vijf minuten na rust een keiharde tik uit. Bucur verschalkte met een fraaie afstandsknal goalie Erwin Mulder. De hoop op een goede afloop leek door die goal weg te vloeien bij de Feyenoorders. In het restant van de wedstrijd gebeurde er dan ook weinig noemenswaardigs meer.