Michael Caine: 'Sean Connery heeft geen Alzheimer'

Michael Caine is pislink nadat het Duitse rioolblad Bild het gerucht de wereld in heeft geholpen dat acteur Sean Connery aan de ziekte van Alzheimer zou leiden. Een woedende Caine belde met de Daily Record om het verhaal recht te zetten. "Het is volkomen absurd, het is bullshit!" vertelt hij aan de Britse krant. "Dit gezeur over de ziekte van Alzheimer is gewoon onzin."

In het artikel Sean Connery vergisst sein Leben beweert de Duitse Verlinde-bode dat de legendarische acteur in rap tempo zijn geheugen aan het verliezen is. Zo zou de acteur altijd het telefoonnummer van zijn vrouw Micheline Roquebrune bij zich hebben voor het geval de Brit niet meer weet waar hij is en zijn vrouw hem op moet halen. Het Duitse kapperskrantje zegt de informatie te hebben gekregen van 'een goede bekende' van de acteur. Ook deze flauwekul werd door Michael Caine naar het land der fabelen verwezen. "Ik heb Sean al een paar jaar niet meer gezien, maar mijn vrouw en ik hebben hem het afgelopen weekend nog opgebeld, in verband met zijn verjaardag en het ging allemaal goed met hem. Hij voelde zich goed, had volledige controle over al zijn zintuigen en was gewoon zichzelf. Ik heb geen idee waar ze deze onzin vandaan halen."

Caine (80) en Connery (83) zijn al goed bevriend sinds de vijftiger jaren en waren samen te zien in de film The Man Who Would Be King uit 1975. Het is dit jaar alweer tien jaar geleden dat Sean Connery voor het laatst op het witte doek te zien was in The League of Extraordinary Gentlemen. Hij geniet sindsdien van zijn welverdiende pensioen.


Dit is de oude snoeper vast nog niet vergeten!