[US Open] De Bakker redt het niet

Tennisser Thiemo de Bakker is dinsdag in de eerste ronde van de US Open uitgeschakeld. De Westlander, de nummer 99 van de wereld, boog voor de 44 plaatsen hoger gerangschikte Spanjaard Pablo Andujar: 4-6, 4-6 en 4-6. Het was hun eerste ontmoeting op het hoogste niveau. Beiden wonnen een keer van de ander in een challengertoernooi.

Andujar pakte al vroeg in de partij een break voorsprong, maar De Bakker breide zijn achterstand weer recht. Tot 4-4 ging het vervolgens gelijk op, maar toen sloeg Andujar nogmaals toe en liep de Spanjaard uit naar setwinst.

Ook de eerste game van de tweede set brak Andujar De Bakker en daar herstelde de Nederlander zich niet meer van. Toen De Bakker in de openingsgame van het derde bedrijf weer zijn opslag inleverde leek de situatie uitzichtloos. De Bakker kwam weliswaar terug tot 2-2, maar werd meteen weer gebroken.

Maandag werd ook Robin Haase al uitgeschakeld. De beste Nederlander van dit moment ging ten onder tegen de Canadese qualifier Frank Dancevic: 6-7 (5), 6-3, 5-7 en 6-7 (3). Igor Sijsling komt woensdag pas in actie op Flushing Meadows.

Ook bij de vrouwen was er geen Nederlands succes. Kiki Bertens verloor maandag met 6-1 en 6-3 van Jie Zheng uit China. Bertens was de enige Nederlandse in het vrouwentoernooi in New York.