Baanwielrenner Schep zet punt achter loopbaan

Wielrenner Peter Schep heeft zijn carrière beëindigd. Voornaamste reden voor zijn afscheid is een vernauwing van een liesslagader. Dat heeft zijn management dinsdag bekendgemaakt.

Schep was vooral op de baan succesvol. Hij werd onder meer tweemaal Europees kampioen, op de derny en de koppelkoers, en veroverde een wereldtitel op de puntenkoers. Schep was actief op vier Olympische Spelen en won zes zesdaagses.

De 36-jarige Schep heeft besloten af te zien van een operatie van zijn liesslagader, die in zijn ogen riskant is en bovendien een lange revalidatietijd vergt. "Als ik tien jaar jonger was geweest, had ik waarschijnlijk geen moment getwijfeld. Maar nu moest ik een toch wel riskante operatie overwegen die me waarschijnlijk de komende winter al gekost had."

Schep rijdt eind oktober tijdens de Zesdaagse van Amsterdam een afscheidswedstrijd. Vervolgens gaat hij bij het Koga Cycling Team aan de slag als begeleider van de baanrenners. "Ik wil graag mijn kennis overdragen en aan die jongens ook mijn liefde voor het wielrennen op de piste meegeven."