'Alle beelden van daders publiceren!'

De advocaat van de kopschoppers riep dat het publiceren van de video waarin zijn cliënt iemand een kopschop geeft onnodig was. Foto's van die beelden waren voldoende geweest. Hebben verdachten waarbij hun daad duidelijk op beeld is vastgelegd een punt? Moet men bij het opsporen van verdachten geen video's meer publiceren maar alleen foto's? Deze vraag stelde FOK! via een poll aan haar bezoekers en ruim 91 procent vindt dat alles wat kan helpen gepubliceerd moet worden.

Slechts 3,5 procent kiest er voor om alleen foto's van verdachten te publiceren en 3,1 procent wil iets van daders publiceren. Veel users zien geen probleem in het publiceren van beelden. Bijvoorbeeld Basicz: "Gewoon beelden vertonen! Iemand die strafbare feiten pleegt loopt tegenwoordig de kans dat hij daarbij gefilmd wordt. Moet je van te voren bedenken!"

Toch is er ook tegengeluid door o.a. Woutjeh: "Welkom in 1984, waar je als onpersoon wordt bestempeld als je niet 100% confirmistisch bent. Nu gaat het om een kopschop, over 10 jaar bij het per ongeluk passeren van een rood licht. Die stap is snel gemaakt, we spelen op dit moment echt met vuur als samenleving zijnde."