FOK!filmtips van de dag: Next + Hot Shots

Elke dag zijn er wel meerdere films op de televisie te zien. Maar welke film moet er nou echt worden gezien? FOK!film geeft elke dag een overzicht van de beste films. Valt er vandaag nog wat te zien? Je leest het op FOK!

Nicolas Cage heeft door de jaren heen in aardig wat films gespeeld, de een wat beter dan de ander. Jammer genoeg, voor hem, weegt het publiek vaak zwaarder aan de slechte films dan de goeie en is hij om die reden niet altijd even populair bij het volk. Echter, als je even vergeet dat hij in tal van matige films speelde en denkt aan al het goede dat hij ons wél heeft gebracht dan kun je alleen maar concluderen dat hij bij elke film een eerlijke kans verdient. Het was tenslotte Nicolas Cage die in de huid kroop van John Travolta in Face/Off, hij was de politiek neutrale Oekraïner in Lord of War en de zwaarste 'bad ass' onder de 'bad assen' in Con Air. Kortom, hij heeft zijn strepen verdiend en FOK! pleit dan ook blindelings voor deze legendarische acteur, die trouwens ook Bad Lieutenant heel goed in een nieuw jasje wist te stoppen. 

Nicolas Cage in The Bad Lieutenant: Port of Call - New Orleans
Nicolas Cage in The Bad Lieutenant: Port of Call - New Orleans

De film heet Next, Cage speelt Cris Johnson, een man die een paar minuten in de toekomst kan kijken. Cris is een illusionist in Vegas als de FBI erachter komt dat hij in de toekomst kan kijken en zijn gave wil gebruiken om een nucleaire aanval te voorkomen. Omdat Cris zijn toekomst ziet ontdekt hij al gauw de intenties van de FBI en slaat op de vlucht. Een vlotte actiefilm met een aantrekkelijke cast. Haal wat popcorn, nodig je vrienden uit en ga vroeg naar bed als je morgen naar school moet.

Next kun je zien op Veronica om 20:30 uur.

Wil je liever lachen, schateren, rollen over de grond, schuddebuiken en dijenkletsen? Ga dan zitten voor Hot Shots, de spoof op Top Gun met niemand minder dan Charlie Sheen in de hoofdrol als Topper Harley. De film heeft niet veel om het lijf en is zeer licht verteerbaar, maar werkt heel positief op je lachspieren. Als je Hot Shots ook het vervolg wil zien dan moet je wat langer opblijven. Hot Shots begint om 20:30 uur op RTL7 gevolgd door Hot Shots: Part Deux om 22:10 uur.

Ook meehelpen aan de FOK!filmtip? Meld je aan als redacteur nieuws voor FOK!film. Stuur een bericht met motivatie naar film@fok.nl!