RadioShack rijdt alleen nog WorldTour-koersen

Het wielerteam RadioShack-Leopard zal dit seizoen alleen nog in WorldTour-wedstrijden te zien zijn. De wedstrijden die niet tot het hoogste niveau behoren worden door de ploeg van teameigenaar Flavio Becca uit kostenbesparing ontweken. De Luxemburger wil zo goedkoop mogelijk uit de sport stappen.

In 2014 neemt Trek de licentie van RadioShack over, maar tot die tijd zullen de renners minder in actie komen. Zo rijdt een deel van het team momenteel in de Vuelta a España, waar Chris Horner gisteren de etappe won en de leiding in het klassement greep. Ook Andy Schleck en Fabian Cancellara rijden voor de Luxemburgse formatie. Wedstrijden als Parijs-Tours en de Ronde van Groot-Brittannië zullen gemeden worden.

Woordvoerder Tim Vanderjeugd was tegenover Het Nieuwsblad eerlijk over het mijden van een aantal koersen. "Het is inderdaad een geldkwestie. Daarom kunnen we een aantal kleinere wedstrijden niet rijden. Niet starten in de WorldTour-races is geen optie. Dan zouden we onze licentie verliezen."