Wc's geloosd in Amsterdamse Bos na festival

De inhoud van de ecotoiletten waar duizenden bezoekers van het Dekmantel Festival gebruik van hebben gemaakt is afgelopen weekeinde illegaal geloosd in het Amsterdamse Bos. De Amstelveense wethouder Herbert Raat is woedend en wil het bedrijf dat verantwoordelijk is voor de illegale lozing strafrechtelijk laten vervolgen, zo laat hij weten aan dagblad Spits. Ook begint hij een civiele procedure.

Port-O-Let leverde de toiletten aan het driedaagse Dekmantel Festival. Dit bedrijf moest echter een deel van de klus uitbesteden aan een andere bedrijf, dat waarschijnlijk onder tijdsdruk de inhoud van tientallen wc's in het bos heeft gedumpt. Een boswachter vond de viezigheid.

"Dit heb ik nog nooit meegemaakt, het is schandalig", zegt Raat. Hij gaat zich beraden over de vraag of het Amsterdamse Bos wel een geschikte plek is voor dancefestivals. "Willen we dit wel hebben in het bos waar wij zo zuinig op zijn? Dit is niet leuk, het stinkt", verzucht hij tegenover Spits. "De festivalorganisaties zijn uiteindelijk verantwoordelijk. Volgende aanvragen gaan wij nog kritischer bekijken."