El Hamdaoui dinsdag gepresenteerd bij Málaga

Málaga huurt Mounir El Hamdaoui tot het einde van het seizoen van Fiorentina. Dinsdag presenteert de club hem aan het Spaanse publiek. Dat meldt La Opinion de Malaga.

El Hamdaoui gaat voor het eerst in zijn carrière in La Liga aan de slag. De aanvaller heeft geen zicht meer op speeltijd door de zomerse komst van Mario Gomez naar Fiorentina. Bij Málaga moet hij met Roque Santa Cruz een bevreesd spitsenkoppel vormen.

Málaga is met de komst van El Hamdaoui nog niet uitgewinkeld. Trainer Bernd Schüster hoopt vóór het verstrijken van de transferdeadline nog een andere spits binnen te halen, namelijk Alvaro Morata van Real Madrid. Ook met de jeugdinternational van Spanje wil de club een huurovereenkomst sluiten.

El Hamdaoui kwam met veel bombarie naar Fiorentina, maar hield het niet lang vol als basisspeler bij La Viola. Hij speelde in het afgelopen seizoen negentien competitiewedstrijden en scoorde drie keer. In het verleden ging hij al eens een onfortuinlijk buitenlands avontuur aan bij Tottenham Hotspur.