Neckermann probeert Xbox One goedkoper te leveren

Neckermann gaat toch proberen de Xbox One voor 349 euro te leveren. Het bedrijf herroept hiermee een eerdere annulering. Dat maakte de Consumentenbond maandag bekend na een gesprek met de van origine Duitse winkel.

Neckermann besloot eerder reserveringen te schrappen omdat de spelcomputer op de eigen website voor een te lage prijs werd aangeboden. Ondanks de intentieverklaring weet de winkel niet zeker of het de Xbox One daadwerkelijk voor de lagere prijs kan leveren. Mocht het niet lukken, dan krijgen kopers een tegoedbon van 35 euro om te besteden in de webwinkel.

In de tweede week van augustus had de webwinkel de Xbox One in een aanbieding voor 349 euro aangeboden. Na enkele dagen schrapte het bedrijf de bestellingen en werd de prijs aangepast naar de vraagprijs van 499 euro. Volgens de Consumentenbond is de prijsstelling geen overduidelijke fout, wat bijvoorbeeld een prijs van vijftig euro wel zou zijn.

De release van de Xbox One werd eerder deze maand In Nederland doorgeschoven naar begin volgend jaar. Consumenten die al betaald hebben voor de spelcomputer krijgen om die reden hun geld terug van Neckermann.

Neckermann heeft alle klanten die een Xbox One voor 349 hadden besteld de volgende mail gestuurd:

Beste ***, 
 
Op onze website is de Xbox One spelcomputer van Microsoft gedurende een bepaalde periode voor een foutieve prijs aangeboden. In plaats van € 499,00 stond dit product enige tijd te koop voor € 349,00. Wij waren aanvankelijk van mening dat deze foutieve prijs een duidelijk voorbeeld was van een "kennelijke fout". Dat is op 13 augustus via onze Facebook pagina meegedeeld. Deze mening was mede gebaseerd op opmerkingen op Tweakers waarin de game-gemeenschap al aangeeft dat deze prijs niet klopt.

Daarom verbaasde het ons dat volgens de Consumentenbond in dit geval geen sprake is van een "kennelijke fout". Voor de gemiddelde consument was het kennelijk niet duidelijk dat dit aanbod niet klopt. Wij trekken ons dit aan.

In goed overleg met de Consumentenbond, willen wij daarom jou, als één van onze klanten die op dit aanbod is ingegaan, langs deze weg duidelijk maken dat je koopovereenkomst met neckermann.com geldig tot stand is gekomen en ook in stand blijft. Levering van deze Xbox One zal dan ook uitgevoerd worden volgens de overeengekomen Algemene Voorwaarden van neckermann.com en Thuiswinkel.org. Inmiddels is echter wel duidelijk geworden dat dit pas in 2014 zal kunnen omdat de Xbox One pas dan in Nederland te koop zal zijn.

Wel voelen wij ons genoodzaakt je er op te wijzen dat, in alle gevallen waarin de levering langer duurt dan drie maanden nadat de bestelling is gedaan, de levering helaas niet altijd kan plaatsvinden tegen de overeengekomen verkoopprijs. Dat staat in de Algemene Voorwaarden van neckermann.com en Thuiswinkel.org. Dit heeft ermee te maken dat prijzen voor producten die pas zover in de toekomst kunnen worden geleverd, dermate onzeker zijn dat neckermann.com ze helaas niet kan garanderen. 

Nu de koopovereenkomst geldig tot stand is gekomen, gaat neckermann.com er vanaf nu vanzelfsprekend ook hard voor knokken om je de Xbox One toch te leveren voor de per ongeluk vermelde verkoopprijs van € 349,00. Mocht dit niet lukken, dan laten wij je dat weten en kan je natuurlijk altijd kosteloos je koopovereenkomst ontbinden.

Hoewel dit een standaard voorwaarde is voor alle thuiswinkels die bij Thuiswinkel.org zijn aangesloten, betreuren wij de hele gang van zaken. We maken nogmaals onze excuses voor de verwarring die is ontstaan. 

Als het ons niet lukt om te zijner tijd de Xbox One te leveren voor € 349,00 of je zou besluiten om de koopovereenkomst kosteloos te ontbinden, dan zullen wij om de eventuele teleurstelling verzachten, je op dat moment een waardebon toesturen van € 35,00.

We hopen je hiermee voldoende te hebben geïnformeerd maar we kunnen ons voorstellen dat je nog vragen hebt. In dat geval kan je deze e-mail beantwoorden. 

Met vriendelijk groet,
Customer Service neckermann.com


Neckermann probeert Xbox One goedkoper te leveren