Cruijff waarschuwt: "Ajax moet stappen maken"

De seizoenstart die Ajax momenteel doormaakt kan Johan Cruijff niet bekoren. De legendarische nummer 14 wil snel verbetering zien bij de regerend landskampioen.

"Helaas blijft Ajax nog achter bij PSV", schrijft Cruijff in De Telegraaf. Zowel de Amsterdammers als de Eindhovenaren kwamen het voorbije weekend niet verder dan een gelijkspel tegen respectievelijk sc Heerenveen en Heracles Almelo.

Volgens Cruijff waarschuwde hij al eerder dat er iets moet veranderen bij de club waar hij enkele jaren geleden een coup pleegde. "Ik heb aan het einde van het afgelopen seizoen al aangegeven dat de club op zestig procent van de mogelijkheden zit. Dus ook het elftal. Zo moet de ploeg snel stappen maken om te voorkomen dat straks de buitenspelers weer worden afgebrand."

PSV heeft tot dusver een betere indruk achtergelaten bij De Verlosser. "PSV maakt momenteel hetzelfde door als Feyenoord vorig jaar. Ik ga woensdag voor de ploeg duimen en hopen dat het enthousiasme voldoende is om de Champions League te halen."