Russell Crowe maakt regiedebuut

Russell Crowe gaat zijn eerste speelfilm regisseren. De 47-jarige Australische acteur liet via Twitter weten bezig te zijn met de allereerste preproductie van de film The Water Diviner. Hij regisseerde al eerder twee documentaires en een korte film.

Het drama gaat over een Australiër die in Turkije gaat uitzoeken wat er met zijn twee zoons is gebeurd op Gallipoli in 1915. Het schiereiland in het zuiden van Europees-Turkije is bekend vanwege de mislukte invasie van de geallieerden tijdens de Eerste Wereldoorlog. Hierbij lieten ruim tienduizend Australische en Nieuw-Zeelandse soldaten het leven.

Crowe zegt elke minuut bezig te zijn met de film. "Ik ga naar een kantoor waar ik meetings heb, informatie verzamel en beslissingen moet nemen", twitterde hij. "Ik voel me net mijn eigen accountant." Crowe gaf aan om die reden afwezig te zijn geweest bij de Japanse première van Man of Steel, waarin hij de vader van Superman speelt.

Vorige maand was Crowe al bij een herdenkingsdienst van de gevallenen bij Gallipoli. Ook aanwezig waren de producenten en de eerste cameraman van de film. The Water Diviner moet volgend jaar in de bioscoop verschijnen. Eerst is Crowe nog te zien als de titelfiguur in Noah van Darren Aronofsky.


Russell Crowe maakt regiedebuut (Foto: Novum)