FOK!filmtip van de dag: Bridget Jones's Diary + Harry Potter

Elke dag zijn er wel meerdere films op de televisie te zien. Maar welke film moet er nou echt worden gezien? FOK!film geeft elke dag een overzicht van de beste films. Valt er vandaag nog wat te zien? Je leest het op FOK!

De keuze is zeer beperkt vanavond, jammer genoeg, maar toch hebben we twee tips voor je op een rij gezet. De eerste film begint, om 20:30 uur op RTL8 en is getiteld Bridget Jones's Diary. Het is een verfilming van het gelijknamige boek van de Briste Helen Fielding en is de eerste in de trilogie. Bridget Jones (Renée Zellweger) is een middelmatige vrouw die ontevreden is over haar gewicht, haar baan, haar leeftijd en het gebrek aan een man. Ze besluit als nieuwjaarsvoornemen een dagboek bij te houden waarin ze de volledige waarheid beschrijft, om zo haar leven te beteren. Het verhaal wordt spannender als Bridgets baas (Hugh Grant) haar hart verovert met zijn onfatsoenlijke charme en gebrek aan gêne. Een romantische en vooral komische film die makkelijk wegkijkt, helemaal op maandagavond. 

De tweede film is weliswaar de betere van vanavond, maar ervan uitgaande dat iedereen deze al heeft gezien en het feit dat je meer dan 3 uur aan de buis wordt gekluisterd, heeft ervoor gezorgd dat deze film is gedegradeerd als tweede tip voor vanavond. De voorlaatste film uit de heptalogie van J.K. Rowling en de inleiding naar de afsluiting van deze fantasiereeks. Harry Potter and the Deathly Hollows: Part I is vanavond te zien op SBS6 om 20:30 uur.

Ook meehelpen aan de FOK!filmtip? Meld je aan als redacteur nieuws voor FOK!film. Stuur een bericht met motivatie naar film@fok.nl!