Justin Timberlake op de bühne met *NSYNC

Justin Timberlake heeft tijdens de uitreiking van de MTV Video Music Awards een optreden gegeven met *NSYNC. In aanloop naar de prijzenregen van zondag ging al het gerucht dat een reünie van de boyband op handen was.

Timberlake trakteerde het publiek op een medley van zijn solonummers, waaronder SexyBack en Rock Your Body. Vervolgens kreeg hij gezelschap van zijn ex-bandmaatjes Lance Bass, J.C. Chasez, Joey Fatone en Chris Kirkpatrick voor de *NSYNC-hits Girlfriend en Bye Bye Bye. De heren traden tien jaar geleden voor het laatst samen op, voor een eerbetoon aan de Bee Gees tijdens de Grammy Awards.

Timberlake ging zondag aan de haal met de MTV Video Music Award voor muziekvideo van het jaar, de belangrijkste prijs van de avond, en de Michael Jackson Vanguard Award. Die prijs is voor artiesten of groepen die een grote bijdrage hebben geleverd aan de MTV-cultuur. Komiek en presentator Jimmy Fallon overhandigde de prijs en betitelde Timberlake terloops als de President of Pop.

Naast *NSYNC voerden ook Lady Gaga en Miley Cyrus ieder een spraakmakende show op. Gaga stond voor het eerst sinds ze haar heup brak in februari weer op het podium. Ze zong haar nieuwe single Applause en wisselde tijdens het nummer vier keer van outfit achter een haag van dansers. Cyrus gaf een uitdagend optreden met dansende teddyberen, terwijl ze in een vleeskleurige bikini een lapdance opvoerde.

De MTV Video Music Awards werden uitgereikt in Brooklyn in New York.