[Primera Divisíon] Barcelona wint nipt van Malaga

Barcelona heeft zondag een kleine overwinning op Malaga geboekt. Adriano was met een treffer in de 44e minuut de matchwinner bij de bezoekers. Na de zevenklapper van vorige week tegen Levante, gaan de Catalanen aan kop in de Primera Division met zes punten uit twee duels.

Barcelona, dat Lionel Messi moest missen vanwege spierklachten, had in het Estadio La Rosaleda veruit het meeste balbezit, maar had op slag van rust een afstandsschot van rechtsback Adriano nodig om de ban te breken. De Braziliaan kwam naar binnen en krulde de bal in de verre hoek.

In de tweede helft liet Malaga zich aanvallend iets vaker zien. Twintig minuten voor tijd kwam de 17-jarige Fabrice Olinga het dichtst in de buurt van de gelijmaker, maar de paal stond een treffer in de weg. Neymar moest net als vorige week genoegen nemen met een rol als invaller bij Barcelona.

Atletico Madrid blijft in het spoor van Barcelona door een ruime zege op Rayo Vallecano. In eigen huis werd het 5-0 voor de Madrilenen. De doelpunten kwamen op naam van Raul Garcia (2), Diego Costa, Arda Turan en Tiago.

Levante wist zich slechts deels te revancheren voor de ruime nederlaag tegen Barcelona. In eigen huis speelde de club uit Valencia doelpuntloos gelijk tegen Sevilla.