PEC-trainer Jans: "Hands van Guyon"

PEC Zwolle is de trotse koploper na zaterdag. Daarvoor had het wel een klein mazzeltje nodig. Guyon Fernandez opende twintig minuten voor tijd de score tegen Cambuur Leeuwarden (eindstand 2-0). Trainer Ron Jans hoorde van zijn invalspits dat de goal eigenlijk niet goedgekeurd had mogen worden. "Ik behoor niet tot de mensen in het stadion die het hebben gezien, maar Guyon zei van wel", vertelde hij aan diverse media.

Zwolle had soms moeite met Cambuur, zeker toen het even met negen man speelde na een botsing tussen Bram van Polen en Kamohelo Mokotjo. "Toen hadden we moeite om aan het voetballen te komen, maar we hebben absoluut verdiend gewonnen. En soms heb je dan even geluk nodig bij de 1-0."

Cambuur-trainer Dwight Lodeweges had eerder in de gaten dat het hands was. "Ik hoorde 85 man roepen dat het hands was. Dat was juist toen wij wat brutaler werden, wat we in de eerste helft nalieten. Jammer, want we zijn op de goede weg." Toch geeft hij de eer aan Zwolle. "Ze hebben verdiend gewonnen, maar wij komen er wel."