Cocu over Depay: ''Mag niet gebeuren''

PSV heeft in zijn vierde wedstrijd van het seizoen voor het eerst punten laten liggen. Tegen Heracles Almelo werd het 1-1. Philip Cocu kijkt kritisch naar zijn pupil Memphis Depay. Depay zorgde indirect met een slordigheid voor de 1-0 van Leirin Duarte. Ook tegen AC Milan maakte de buitenspeler een dergelijke fout.

"Dat mag niet gebeuren. In de omschakeling moet je wel proberen vooruit te spelen, maar het is levensgevaarlijk als je balverlies lijdt terwijl iedereen in voorwaartse beweging is", laat hij weten voor de camera's van Foxsports.

Toch kijkt Cocu verder dan die ene fout. De jonge trainer zag in de eerste helft een slordig PSV, dat nauwelijks gevaar creëerde voor het doel van keeper Remko Pasveer. "Er zat geen rust in het elftal. We hadden geen geduld, leden balverlies en moesten vervolgens weer terugschakelen. Dat is niet wat wij willen."

Over de tweede helft was Cocu dan ook meer te spreken. ''We kwamen vaker in het strafschopgebied in de tweede helft. Dat was goed. We zijn tot de bodem gegaan om het maximale eruit te halen en dat was een punt. We zijn in elk geval ons eigen spel blijven spelen.'', sloot hij af.

PSV staat door het gelijkspel nu nog ongeslagen op tien punten op de tweede plek. Het kent zo een matige generale repetitie voor de return van de play-off-wedstrijd in de Champions League tegen AC Milan.