Tweede verdachte verkrachting Mumbai opgepakt

De Indiase politie heeft zaterdag een tweede verdachte gearresteerd in verband met de verkrachting van een jonge fotojournaliste. De 22-jarige vrouw werd donderdagavond door vijf mensen verkracht, terwijl haar mannelijke collega werd gekneveld en in elkaar geslagen. De Indiase fotojournaliste lag zaterdag nog in een ziekenhuis en maakt het naar omstandigheden goed, liet de politie weten.

De tweede verdachte werd zaterdag voor zonsopgang in de kraag gegrepen en heeft inmiddels bekend. De eerste verdachte, een 19-jarige man uit Mumbai, verscheen zaterdag voor de rechter. Zijn voorarrest is tot 30 augustus verlengd. Tientallen mensen waren op de rechtbank afgekomen en eisten gerechtigheid voor het slachtoffer. Naar de drie andere daders wordt nog gezocht.

De vrouw nam donderdag foto's van een verlaten textielfabriek in het zuiden van Mumbai toen ze werd benaderd door vijf mannen, aldus de politie. De mannen boden haar aan toestemming te regelen om in het fabrieksgebouw te fotograferen. In plaats daarvan bonden ze echter haar collega vast en verkrachtten haar.

De groepsverkrachting van een jonge vrouw in een bus in december ontlokte een golf van verontwaardiging in India en ver daarbuiten. In grote straatdemonstraties werden strengere straffen voor seksueel geweld en betere bescherming van vrouwen geëist. De strafmaat voor verkrachting is inmiddels verhoogd. Voyeurisme, stalken, zuuraanvallen en vrouwenhandel zijn ondergebracht in het strafrecht.