'Miljoenenclaim voor Hans Wiegel'

Hans Wiegel heeft een miljoenenclaim aan zijn broek hangen. Obligatiehouders van het fonds Bouw State 5, onderdeel van Bouwhuis Vastgoed, hebben zich verenigd in een schadeclaim van bijna elf miljoen euro, schrijft het zakenblad Quote vrijdag, op basis van een beschikking van de Rechtbank Noord-Nederland en een verzoekschrift van de obligatiehouders.

De obligatiehouders hebben voor zeven miljoen euro beslag gelegd op twee huizen van het VVD-erelid. Het zou gaan om zijn huizen in Friesland en Drenthe. De ongeveer zestig obligatiehouders proberen hun hele inleg van vijftigduizend euro en achterstallige en toekomstige rente op Wiegel te verhalen.

De obligatiehouders verwijten Wiegel te hebben gefigureerd in een reclamevideo voor het vastgoedbedrijf. In het spotje dat werd uitgezonden tijdens het RTL 5-programma Business Class van Harry Mens, werd een gegarandeerd rendement van negen procent beloofd.

De zes fondsen van Bouwhuis Vastgoed kwamen in 2009 in de problemen, waarna geen rente meer is uitgekeerd aan de obligatiehouders. Volgens de claimstichting had Wiegel ook moeten toezien op de bancaire volmacht die hij aan oprichter Jonald Bouwhuis had gegeven.