Vijf voetbaltokkies opgepakt

Vijf verdachten die zich rond de eerste thuiswedstrijd van NEC begin deze maand zouden hebben misdragen tegen fans van FC Groningen zijn afgelopen week opgepakt. Het totaal aantal arrestaties staat hiermee op negen. De vijf verdachten uit Nijmegen van 18 tot 33 jaar zijn verhoord, meldt de politie vrijdag.

Na de wedstrijd gedroeg een groep van zo'n vijftien supporters zich in de omgeving van de bussluis agressief naar de vertrekkende aanhangers van de tegenpartij. Zo werd met bierflesjes en stenen gegooid. De groep groeide uit tot ongeveer veertig man. Agenten kregen vrij snel weer vat op de situatie, waarop de supporters huiswaarts keerden.

Op de dag van het duel werden al drie verdachten opgepakt en ongeveer een week geleden volgde nog een arrestatie. Alle arrestanten worden verdacht van geweldplegingen. Ze hebben allemaal een omgevingsverbod van twee jaar opgelegd gekregen voor rondom het Nijmeegse voetbalstadion De Goffert.

Ook heeft de KNVB degenen die dit nog niet hadden een stadionverbod voor het complete Nederlandse betaalde voetbal opgelegd. De verdachten met een ouder stadionverbod hebben een verlenging daarvan van anderhalf jaar en een boete van negenhonderd euro gekregen.