'Gratis spellen worden dominant'

Gamebedrijven verdienen in de toekomst hoofdzakelijk geld door spellen gratis aan te bieden. Gamers hebben dan de keuze wel of geen geld te investeren. Volgens topman Victor Kislyi van Wargaming is het einde van de winkelverkoop nabij. "Dat is binnenkort alleen nog weggelegd voor de kunstwerkjes", zei hij donderdag tegen Novum Nieuws.

Bij tablets en smartphones worden ontzettend veel spellen al gratis aangeboden. Ook voor pc gebeurt dit steeds vaker. Kislyi denkt dat de trend zich ook doorzet naar de spelcomputers.

Wargaming wil dit najaar het online oorlogsspel World of Tanks gratis aanbieden voor de Xbox 360. Het bedrijf heeft wereldwijd al zeventig miljoen gamers geregistreerd voor zijn gratis online pc-spellen. "Soms moet je een gokje wagen", zei de topman over zijn eerste game voor een spelcomputer.

Op Xbox 360 zijn nog niet veel gratis spellen verschenen en over het commerciële succes van bijvoorbeeld Ascend New Gods en Happy Wars is niets bekend. Het gratis spel DC Universe Online voor PlayStation 3 is volgens Sony Online Entertainment een succes, maar over de inkomsten laat het bedrijf niets weten.


'Gratis spellen worden dominant' (Foto: Novum)