[EL] Uitslag Feyenoord - Kuban Krasnodar

Feyenoord heeft de eerste wedstrijd in de play-offs voor een plaats in de groepsfase van de Europa League verloren. In Rusland gingen de Rotterdammers donderdag met 1-0 onderuit tegen Kuban Krasnodar. De thuisclub kreeg kans op kans, maar alleen Ibrahima Baldé slaagde erin de uitblinkende doelman Erwin Mulder te passeren.

Volgende week krijgt Feyenoord de kans om de in Rusland opgelopen schade weg te poetsen. Dan wordt in De Kuip de return gespeeld. Feyenoord wist in het seizoen 2008-2009 voor het laatst de groepsfase van het tweede Europese toernooi, dat toen nog de UEFA Cup heette, te bereiken.

Feyenoord maakte geen sterke indruk en stond tegen de nummer vijf van Rusland vanaf het begin onder grote druk. Al in de achtste minuut raakte de Bulgaar Ivelin Popov de binnenkant van de paal. In het vervolg van de eerste helft speelde Mulder een hoofdrol. De doelman had prachtige reddingen in huis op schoten van Gheorge Bucur en Baldé.

Bijna mocht Feyenoord tegen de verhouding in met een voorsprong gaan rusten. En inzet van Graziano Pellè belandde in de 43e minuut op de paal. In de tweede helft was het echter weer eenrichtingsverkeer naar het Rotterdamse doel. Na precies een uur spelen wist Baldé eindelijk te profiteren toen hij de bal van ploeggenoot Popov op een presenteerblaadje kreeg aangereikt.

Kuban ging op zoek naar meer, maar met het nodige kunst- en vliegwerk wist Feyenoord een grotere nederlaag te voorkomen. In de slotfase kwam Lex Immers met een kopbal zelfs nog in de buurt van de gelijkmaker.