Problemen werk.nl duren tot in 2015

De vacaturesite werk.nl van het UWV blijft last houden van storingen zolang de werkzaamheden aan de site worden uitgevoerd. De planning is dat de vernieuwing van werk.nl tot in 2015 duurt. Dat schrijft minister van Sociale Zaken Lodewijk Asscher (PvdA) donderdag aan de Tweede Kamer.

De website werk.nl wordt 'verbouwd terwijl de winkel open is', schrijft Asscher. Daarom zullen tijdens de vernieuwingsslag technische fouten ontstaan, wat gepaard gaat met storingen en klachten. Uit een enquête van de FNV bleek in april dat de website gemiddeld een 2,7 scoorde. Ook na die tijd was werk.nl niet of moeilijk bereikbaar.

"Gezien het tempo van de ontwikkeling is vanaf het begin onderkend dat het traject risico's en onzekerheden met zich mee zou brengen. Tevens is steeds onderkend dat de invoering een negatief effect op de klanttevredenheid zou kunnen hebben", schrijft Asscher in antwoord op vragen van Kamerlid Sadet Karabulut (SP).

De minister heeft het UWV extra middelen gegeven om de problemen met de site op te vangen. Uitkeringsgerechtigden kunnen voortaan elke middag bij vestigingen van het UWV terecht voor ondersteuning. Nu is dat nog alleen op de dinsdagmiddag. Het UWV werft hiervoor 130 medewerkers onder werkzoekende jongeren.