Einde seizoen Boonen wegens hardnekkige cyste

Voor Tom Boonen zit het wielerseizoen erop. Uit medisch onderzoek bleek donderdag dat een blessure aan zijn zitvlak nog niet is genezen, waarna is besloten dat de Belg zich op volgend seizoen moet gaan richten. Voor Boonen was 2013 een regelrecht rampjaar. Door een valpartij in de Ronde van Vlaanderen zag hij ook al zijn geliefde voorjaarsklassiekers in rook opgaan.

Boonen heeft een cyste aan zijn zitvlak en moest daardoor vorige week ook passen voor de Eneco Tour. "Het is duidelijk dat in deze omstandigheden trainen gewoon niet mogelijk is," verklaart teamarts Yvan Vanmol "Hoewel de cyste kleiner is geworden, is het nog steeds erg pijnlijk en de wond is nog steeds kwetsbaar."

Vanmol zegt het risico op een operatie niet te willen lopen. "Tom had dit probleem ook al in 2011. Daarom treffen we alle nodige voorzorgsmaatregelen en zullen we de blessure niet onderschatten."

Boonen baalt, maar is niet verrast. "Het is vreselijk nieuws, maar helaas was het wat ik verwachtte", zegt hij. "Er is niet veel dat je aan dit soort problemen kunt doen, alleen de tijd nemen om het te laten genezen."