BMC breekt contract van Phinney open

Wielrenner Taylor Phinney blijft ook de komende jaren rijden voor BMC. De 23-jarige Amerikaanse groeibriljant heeft zijn contract tot eind 2016 verlengd, meldt de Zwitserse wielerploeg donderdag. Phinney is sinds 2011 actief voor BMC. Hij won vorige maand een etappe in de Ronde van Polen. Dat was zijn eerste zege van het seizoen.

"Het is altijd spannend als een jonge sporter zijn vertrouwen in jouw handen legt, zoals Taylor bij BMC heeft gedaan", zegt teambaas Jim Ochowicz. "Hij blijft zijn vaardigheden en ervaring elk seizoen ontwikkelen."

Phinney heeft voor de komende jaren vooral presteren op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro in 2016 hoog op zijn verlanglijstje staan. Hij zint op wraak, na vorig jaar in Londen op zowel de wegwedstrijd als de tijdrit als vierde te zijn geëindigd.

Ondanks het mislopen van een olympische plak was 2012 een jaar waar Phinney tevreden op kon terugkijken. Hij won de eerste etappe van de Giro, een tijdrit, en reed daardoor enkele dagen in de roze leiderstrui. Ook pakte hij zilver bij het WK in Valkenburg op de tijdrit. In het verleden boekte Phinney ook grote successen op de baan.