Atlético en Barcelona beginnen met remise

De eerste wedstrijd tussen Atlético Madrid en FC Barcelona in de strijd om de Spaanse Supercup heeft geen winnaar opgeleverd. De bekerwinnaar speelde in het eigen Estadio Vicente Calderon met 1-1 gelijk tegen de landskampioen. Volgende week kan Barcelona in Camp Nou proberen de klus te klaren.

Uitgerekend David Villa, deze zomer overgekomen van Barcelona, opende in de twaalfde minuut met een mooie volley de score voor de thuisploeg. Na rust werd Barcelona sterker. Dat resulteerde in de 66e minuut in de gelijkmaker van invaller Neymar. De Braziliaan kopte raak na een assist van zijn landgenoot Dani Alves.

Lionel Messi deed alleen de eerste helft mee. De Argentijn, afgelopen weekeinde nog twee keer scorend in de met 7-0 gewonnen wedstrijd tegen Levante, maakte geen fitte indruk en bleef halverwege achter in de kleedkamer.