Guy Ritchie gaat jaren dertig film maken

Guy Ritchie, de regisseur die we ook kennen van films zoals Lock, Stock and Two Smoking Barrels, Snatch en meer recentelijk de Sherlock Holmes-films, heeft zijn zinnen gezet op de film Empire Rising. Het is een romantisch verhaal dat zich afspeelt in de dertiger jaren van de vorige eeuw, tijdens de bouw van het beroemde Empire State Building.

De film is een bewerking van het gelijknamige boek van Thomas Kelly uit 2006. Kelly zal eveneens het script voor de film leveren. Empire Rising speelt zich af in 1930 en vertelt het verhaal van een bijzondere driehoeksverhouding. Zo is er de Ierse immigrant Michael Briodi, een metaalwerker die eveneens wapens smokkelt voor de IRA. Dan is er Johnny Farell, een man die klusjes opknapt voor burgemeester Jimmy Walker en die het corrupte politieke systeem in stand houdt. Tussen die twee staat de mooie artieste genaamd Grace Masterson. Ook spelen diverse historische figuren een rol in deze film.

Ritchie is momenteel nog druk bezig met de voorproductie van de film The Man From U.N.C.L.E., met Henry Cavill en Armie Hammer in de hoofdrol.