[Darts] Schorsing voor James Wade

De Darts Regulation Authority (DRA) heeft bekend gemaakt dat James Wade, nummer vier van de wereld, wordt geschorst voor vier toernooien. De Engelsman zal de Sydney Darts Masters, het zesde toernooi van de European Darts Tour en de derde en vierde Players Championship in Barnsley aan zich voorbij moeten laten gaan.

De DRA, tuchtcommissie van de PDC, heeft The Machine schuldig bevonden aan punt 4.1 van haar reglementen. In punt 4.1 staat beschreven dat een dartspeler de dartssport op wat voor manier dan ook niet in diskrediet mag brengen. Wat de man uit Aldershot exact heeft misdaan is niet kenbaar gemaakt. De schorsing heeft in elk geval met zijn gedrag op PDC toernooien te maken.

Doorgaans brengt de DRA de resultaten van de hoorzittingen niet naar buiten maar in dit geval betreft het een vooraanstaand speler die voor grote toernooien wordt uitgesloten, daarom is het belangrijk de reden hiervoor te verduidelijken.

Op 20 september mag Wade zijn pijlen weer ter hand nemen tijdens de zevende European Tour in Sindelfingen. De Engelsman was ook geplaatst voor de Sydney Darts Masters. Door de schorsing mag Paul Nicholson, die al op deelnemerslijst van dit toernooi stond, als achtste geplaatste speler instromen.

The Machine vier toernooien aan de kant (Foto:ProShots)
The Machine vier toernooien aan de kant (Foto:ProShots)