Cocu: "Ook grote ploegen domineren"

PSV is na een 1-1 tegen AC Milan nog altijd in de race voor de Champions League. Trainer Phillip Cocu wil de lijn doortrekken naar San Siro. Het eerste kwartier in het Philips Stadion was het alleen PSV dat de klok sloeg. Kans na kans ontstond, maar de goal bleef uit.

"Ik heb de spelers verteld dat ik trots ben. Ik vond dat we fantastisch begonnen", vertelde Cocu aan de NOS. "We haalden in de eerste 25 minuten een heel hoog niveau. We waren dominant en creëerden kansen. Helaas maakten we ze niet af."

Na vijftien minuten was het wél raak voor Milan, Uit de eerste kans voor de Rossoneri scoorde Stephan El Shaarawy direct. "Dat weet je, het zijn topspelers. Ze weten precies wanneer ze een versnelling moeten plaatsen en kunnen met hun spitsen het verschil maken."

Ondanks dat Milan beter in de wedstrijd kwam, liet PSV niet zich overrompelen en kwam het terug via een goal van Tim Matavz. "We leven nog. We herstelden ons goed. Ook de tweede helft was prima. Gelukkig viel de 1-1, nu hebben we nog een kans waarvoor we gaan strijden."

Cocu wist dat zijn ploeg deze eerste serieuze test kon doorstaan. "Er is voor mij bevestigd wat ik van tevoren dacht. Ik geloof in onze speelwijze. We hebben al meermaals laten zien dat wij dit kunnen en dat kan ook tegen grote ploegen. Wij gaan niet achteruit lopen. Ik wil graag dominant voetballen en de spelers hebben dat goed uitgevoerd."