Emanuelson: "PSV gewoon goed"

Bij AC Milan stonden dinsdag ook twee Nederlanders in de basis. Een daarvan heeft nog een onzekere toekomst. Urby Emanuelson moest bij Milan als linksback optreden. "Dat was weer even wennen", begon hij tegenover NUsport. "Ik heb de afgelopen jaren een veel aanvallendere rol gehad. Maar ik heb nooit gezegd dat ik geen linksback wíl spelen."

Het zal nodig zijn voor Emanuelson, wiens contract dit jaar afloopt. "Het bestuur, en ook trainer Massimiliano Allegri, gaf aan dat ik rekening moest houden met veel wedstrijden als linksback. Milan wil namelijk meer van achteruit gaan voetballen, met backs die opkomen."

Over een mogelijke terugkeer in Oranje wil hij nog niet denken. "Maar ik ga niet zeggen dat ik nu zoveel wedstrijden wil spelen om in aanmerking te komen voor Oranje. Ik moet gewoon laten zien waar ik toe in staat ben en dan zie ik wel of dat genoeg is voor een uitverkiezing in het Nederlands elftal."

Emanuelson verwacht dat zijn ploeg in de return iets beter gaat spelen. "Woensdag hebben we dus wat meer wedstrijden in de benen. Dan zijn we een stuk verder, al wil ik het overwicht van PSV in Eindhoven niet afschuiven op het feit dat zij meer ritme hadden. PSV heeft gewoon goed gespeeld."