Toch geen boete voor NAC'er Lurling

Anthony Lurling is op de bon geslingerd. De aanvaller van NAC Breda moet een boete van driehonderd euro betalen vanwege betrokkenheid bij een vechtpartij in de binnenstad van Den Bosch anderhalve week geleden. Dat heeft een politiewoordvoerder dinsdag laten weten.

Volgens ooggetuigen was Lurling voorgedrongen bij een snackbar en gaf hij iemand die daar wat van zei een duw. Even later werd Lurling geboeid afgevoerd. Een omstander maakte daar een foto van en plaatste die op Twitter. Na een kort verblijf in een politiecel kon Lurling weer naar huis.

Lurling ontkende overigens dat er van een vechtpartij sprake was. "Ik stond met m'n rug naar iemand toe en kreeg toen een tikje op mijn hoofd. Ik draaide me om en toen gaf ik die jongen een duwtje. Er is geen vechtpartij geweest. Er is geen aanklacht ingediend, omstanders hebben ook gezegd dat er niks aan de hand was."

Update 17.03 uur

Anthony Lurling heeft toch geen boete gehad. De politie meldde dinsdag dat de speler van NAC Breda op de bon was geslingerd vanwege betrokkenheid bij een opstootje in de binnenstad van Den Bosch anderhalve week geleden, maar dat klopt niet. De dossiers van de aanvaller en een andere arrestant zijn per abuis verwisseld.

De politie heeft voor het misverstand inmiddels zijn excuses aangeboden aan de 36-jarige Lurling, laat de Brabantse club weten. Een politiewoordvoerder bevestigde eerder dinsdag nog dat de boete 300 euro bedroeg. Er is wel een proces-verbaal uitgeschreven, maar wat de gevolgen daarvan zijn voor Lurling is nog niet bekend, verklaart een zegsman.

Lurling ontkende dat er bij het incident in een Bossche snackbar sprake van een vechtpartij was. "Er is geen vechtpartij geweest. Er is geen aanklacht ingediend, omstanders hebben ook gezegd dat er niks aan de hand was."