Twente over spandoek: "Ludiek, meer niet"

FC Twente ziet niet de ernst in van het spandoek dat de fans in vak P zondag ontrolde. De aanklager betaald voetbal bekijkt de supportersactie. Voor de thuiswedstrijd werd op de tribune van de fanatieke aanhang van Twente namelijk een doek ontrold met de tekst 'Hasj, coke & pillen, zo gaan we zondags op pad'.

De KNVB besloot de actie voor te leggen aan de aanklager betaald voetbal. Die bepaalt dinsdag of hij een vooronderzoek start, met name naar de rol die Twente speelde. De Tukkers maken zich niet al te druk.

"In Vak Q in het oude Diekmanstadion, waar vroeger de fanatieke supporters huisden, werd altijd 'das, sjaals en toeters' gezongen", zegt woordvoerder Richard Peters tegen het Algemeen Dagblad. "Daar heeft Vak P in de jaren negentig de parodie 'hasj, coke en pillen' op gemaakt, met een knipoog."

"Ik kan me nog herinneren dat burgemeester Jan Mans van Enschede de tekst in 1997 meezong, na de Europese zege op Lilleström SK, in Noorwegen. Een ludiek gebaar, meer niet", vervolgt Peters.

"Als je die drie woorden los ziet, kan dat gefronste wenkbrauwen opleveren. Maar wie de achtergronden kent, weet wel beter: zoals hasj, coke en pillen een verslavende werking kunnen hebben, zo is de liefde voor FC Twente ook verslavend."