[PL] City begint met ruime zege op Newcastle

Manchester City mag zich na de eerste speelronde koploper van de Premier League noemen. De kampioen van 2012 was thuis met 4-0 te sterk voor Newcastle United. Doelman Tim Krul kreeg doelpunten van David Silva, Sergio Agüero, Yaya Touré en Samir Nasri om zijn oren.

Nieuwe trainer Manuel Pellegrini zag zijn ploeg al na zes minuten op voorsprong komen. Vlak voor rust, bij een 2-0 stand, moest Newcastle na rood voor Steven Taylor met tien man verder. Vurnon Anita was even daarvoor als invaller in het veld gekomen. De oud-Ajacied zag dat zijn ploeg na rust nog twee tegentreffers moest slikken.

Manchester City staat door de zege net boven stadgenoot United. De regerend kampioen won zaterdag met 4-1 bij Swansea City.