Nieuwe spelcomputers centraal op Gamescom

Keulen is deze week in de ban van de nieuwe generatie spelcomputers. Tijdens de beurs Gamescom kunnen gamers voor het eerst de Xbox One en PlayStation 4 testen. Naar verwachting reizen 275 duizend gamers deze week en komend weekend naar Keulen om het nieuwste op het gebied van computerspellen te bekijken. Traditioneel is zaterdag de drukste dag van de beurs.

Dinsdag hebben Microsoft, Electronic Arts en Sony presentaties georganiseerd voor de media, waarna de deuren van de beursvloer woensdag open gaan. Vanaf donderdag tot en met zondag is Gamescom open voor het publiek.

Blizzard Entertainment, Sony en Ubisoft hebben al laten weten dat zij nieuwe spellen zullen onthullen tijdens de beurs. Niet alle games zijn te spelen, maar bezoekers kunnen wel de nieuwe spelcomputers testen. Bovendien zijn najaarsklappers als Call of Duty: Ghosts, FIFA 14 en Assassin's Creed 4: Black Flag voor iedereen te spelen.

Consumenten die op zaterdag proberen de beurs te bezoeken moeten rekening houden met topdrukte. Vorig jaar werd de toegang tot de beurs tijdelijk gesloten omdat het te druk werd. Het jaar daarvoor was het zo druk dat mensen flauwvielen en hulpdiensten ingezet moesten worden.

Microsoft en Nintendo keren na een jaar afwezigheid terug op de beursvloer. Nintendo is er bij gebaat de Wii U centraal te stellen, want in het tweede kwartaal ging de spelcomputer in Europa slechts tienduizend keer over de toonbank.


Nieuwe spelcomputers centraal op Gamescom