Paranoia slechtste openingsweekend ooit voor Ford

Paranoia heeft met een opbrengst van slechts 3,5 miljoen dollar in de eerste drie dagen de slechtste Amerikaanse première voor een publieksfilm van 2013 beleefd. Dat niet alleen, de thriller met Liam Hemsworth, Gary Oldman en Harrison Ford had ook het slechtste openingsweekend ooit voor Ford.

Paranoia werd gemaakt voor het bescheiden bedrag van veertig miljoen dollar. De film draaide in de Verenigde Staten in 2.459 zalen. Alles boven de tweeduizend zalen wordt gezien als een grote première. Kleinere films, zoals filmhuisproducties, zijn doorgaans in minder zalen te zien.

De lage opbrengst van de film kwam niet geheel onverwacht. Veel kenners hadden bij voorbaat al hun twijfels over regisseur Robert Luketic, toch vooral bekend van romkoms als Legally Blonde en The Ugly Truth. Testpubliek gaf de film al een magere C+ en op Rotten Tomatoes, een onafhankelijke site voor en door filmkenners en -recensenten, krijgt de film slechts een waardering van 2 procent.

De 71-jarige Ford heeft nog genoeg kansen om zich dit jaar te revancheren. Zo is hij nog te zien in de sciencefictionfilm Ender's Game en staan The Expendables 3, Star Wars: Episode VII en wellicht zelfs Indiana Jones 5 op het programma. Ook is Ford vanaf 13 februari te zien in de komedie Anchorman: The Legend Continues.


Paranoia slechtste openingsweekend ooit voor Ford (Foto: Novum)