Naaktfoto's vele studentes op straat

De politie van Antwerpen heeft een onderzoek ingesteld naar de website anonib.com. Twee studentes hebben namelijk een aanklacht tegen de site ingediend. Zij zijn helemaal naakt te zien op de fotosite.

Anonib is een website waarop mensen volledig anoniem foto's en video's kunnen plaatsen. Hierop kan men dan weer commentaar geven. Leuk idee, maar velen maken misbruik van de site door naaktfoto's van onwetende vrouwen online te zetten. Twee Belgische deernes hebben inmiddels een klacht ingediend tegen de site.

Een van hen, een 21-jarige studente uit Sint-Truiden, ontdekte bij toeval een oude naaktfoto van haar met schunnige opmerkingen erbij, zo weet Het Nieuwsblad. Daaonder stond een foto van een vriendin van haar uit Lier, die ook studeert. Een ex-vriendje van beiden is de poster van de foto's. "Mijn vriendin is naar hem toegestapt en hij heeft het opgebiecht", aldus de 21-jarige.

De Antwerpse politie bevestigt de zaak en zegt dat ze een verdachte hebben aangehouden. "Er is een proces-verbaal opgesteld voor inbreuken op de wetgeving inzake de bescherming van het privéleven", aldus de politie. "De verdachte is uitgenodigd voor verhoor. Daarna gaat het dossier naar het parket, dat beslist of we verder onderzoek moeten verrichten."

Inmiddels twijfelen nog drie studentes een aanklacht in te dienen tegen de fotosite. Op de Belgische tak van Anonib kun je al meer dan tweehonderd foto's bekijken.