FOK!filmtips vd dag: Alice in Wonderland (2010)

Elke dag zijn er wel meerdere films op de televisie te zien. Maar welke film moet er nou echt worden gezien? FOK!film geeft elke dag een overzicht van de beste films. Valt er vandaag nog wat te zien? Je leest het op FOK!

 Alice in Wonderland 1

Voor de FOK!filmtip van de dag gaan we vandaag voor een fijne film van Tim Burton. Om 20.30 uur is op SBS6 de avontuurlijke fantasyfilm Alice in Wonderland te zien. De film van Burton kan eigenlijk het beste worden bekeken als een combinatie van een vervolgfilm en een remake van het oorspronkelijke verhaal. Alice (Mia Wasikowska) is inmiddels 19 jaar en weet zich weinig meer te herinneren van het avontuur, dat tien jaar eerder plaatsvond. Als ze op zekere avond een huwelijksaanzoek krijgt van een rijke heer wordt het haar allemaal teveel en vlucht ze weg. Ze volgt een wit konijn en valt in zijn hol, om vervolgens na tien jaar afwezigheid terug te keren in Wonderland. Alice kan zich haar vorige bezoek echter niet meer herinneren.

Alice in Wonderland 2
Miauw

Alice in Wonderland was de zevende film van Tim Burton, waarin de excentrieke regisseur met Johnny Depp (Mad Hatter) aan de slag ging. Ook Helena Bonham Carter (Red Queen) was al vijf keer eerder te zien in films van Burton. In eerste instantie zou Anne Hathaway de rol van Alice spelen, maar ze wees de rol af omdat ze, naar haar eigen mening, al vaker dat soort rollen had gespeeld. Hathaway is in de film te aanschouwen als de White Queen. Heb je destijds ook genoten van Burton's Charlie and the Chocolate Factory, dan mag je dit surrealistische sprookje zeker niet missen.

Ook meehelpen aan de FOK!filmtip? Meld je aan als redacteur nieuws voor FOK!film. Stuur een bericht met motivatie naar film@fok.nl!