Azarenka verslaat Williams in Cincinnati

Viktoria Azarenka heeft in Cincinnati de titel van het WTA Premier-evenement veroverd. De Wit-Russische versloeg in een knotsgekke marathonpartij Serena Williams in drie sets; 6-2, 2-6, 7-6(6).

Azarenka begon slecht aan de wedstrijd en liet Williams al heel snel uitlopen naar een 6-2 overwinning in de eerste set. In de tweede stortte de Amerikaanse mentaal echter volledig in, en kon Azarenka eenzelfde score op het bord zetten.

Ook in de beslissende set liet Williams het aanvankelijk compleet lopen, en Azarenka liep uit naar 4-2. In haar eigen servicebeurt kwam ze daarna al snel op een 30-0 score, maar daarna was het de beurt aan Williams, die na vier punten op rij terugbrak, en vervolgens zelf haar servicebeurt binnensleepte.

Daarna brak de Amerikaanse nummer 1 terug om te kunnen serveren voor de wedstrijd, maar Azarenka wilde de handdoek ook nog niet in de ring gooien. Ze won de daaropvolgende acht punten op rij, waarop Williams moest serveren om in de wedstrijd te blijven. Die deed dat, en de tiebreak was een feit.

Ook daarin bleef het lang een raadsel wie de wedstrijd ging winnen. Azarenka kwam als eerste op een voorsprong, maar uiteindelijk was het Williams die op 5-4 de wedstrijd kon uitserveren. Dat lukte echter andermaal niet, en uiteindelijk trok de Wit-Russische aan het langste eind in de spannende wedstrijd.