FOK! wat een weer... In het binnenland buien.

Het is weer maandagmorgen! In het westen was het gisteren zo slecht nog niet en ook vandaag zal het daar wel meevallen met de buien. In het binnenland vallen er wel enkele flinke buien.

De reden dat het in het westen wel meevalt met de neerslag komt omdat een bovenluchtstoring daar al vrij vroeg passeert. Op dat tijdstip is de temperatuur het laagst en is er dus geen energie ophanden om voor actieve buien te zorgen. Er kunnen wel een paar buien vallen, maar al vrij snel in de ochtend blijft het er verder wel droog.

Terwijl dat koudeputje dus verder over het land trekt, lopen de temperaturen natuurlijk wel op en worden de stapelwolken steeds groter. Dit resulteert dan in een aantal forse buien met kans op onweer. De zwaarste buien vallen waarschijnlijk in het oosten en zuiden. Er staat een matige westelijke wind en de temperatuur loopt op tot ongeveer 21 graden.

Na morgen keren we weer terug naar het saaie zomerweer van de afgelopen maanden: Perioden met zon, ook enkele wolkenvelden en verder opnieuw een droge week. Wel is het met 22 tot 24 graden zacht weer buiten.

Nederland

Ik zou graag zien waar jij vandaag uithangt en daarom kun je jouw leukste kiekje mailen naar weer@fok.nl onder vermelding van FOK! wat een weer. Vermeld hierbij tevens je (gebruikers)naam, waar de foto gemaakt is en wat je op dat moment aan het doen was. De leukste foto's plaats ik bij het weerbericht van de dag erop.

Lek
Een schitterende foto van de Lek midden in de zon. Dumpiej maakte dit fraaie plaatje.

 Appelboom

En we nemen een kijkje in de tuin van Dumpiej met een appelboom en een prachtige zonnenbloem.

 Zonnenbloem